Σχολείον Ψαλτικής

    English (United Kingdom)
      

06-10-2012. Δελτίο τύπου για Ημερίδα για τη νέα ταυτότητα στο ΣΕΦ, "Εν Ψαλτηρίω"

Εκτύπωση

 

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 4μμ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Νέα ταυτότητα - εισιτήριο χωρίς επιστροφή». Την ημερίδα συνδιοργάνωσε η Εστία Πατερικών Μελετών και η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και παρακολούθησαν περίπου δύο χιλιάδες άτομα, μεταξύ των οποίων πολλοί κληρικοί καθώς και οι Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Γλυφάδος κ. Παύλος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κήρυξε την έναρξη των εργασιών της ημερίδας  και ακολούθησαν οι εισηγήσεις των κυρίων Δημητρίου Χιωτακάκου, Θύμιου Παπανικολάου, Χρήστου Παπασωτηρίου, Ευσταθίου Αδαμόπουλου, Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτου Αθανασίου Αναστασίου και Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτου Σαράντη Σαράντου. Μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε συζήτηση, αναγνώστηκαν τα πορίσματα της ημερίδας τα οποία και εγκρίθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς, κ. Σεραφείμ, προηγήθηκε, με ένα δεκαπεντάλεπτο ψαλτικό πρόγραμμα, ο βυζαντινός χορός «εν ψαλτηρίω», υπό τη διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Φωτόπουλου. Ο χορός απέδωσε τα εξής μέλη από την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού: απολυτίκιο «Σώσον Κύριε τον λαόν σου», Κωνσταντίνου Πρίγγου, σε ήχο α’, καταβασίες «Σταυρόν χαράξας Μωσής», Ιωάννου Πρωτοψάλτου, σε ήχο πλ. δ’, Εξαποστειλάριο «Σταυρός ο φύλαξ πάσης της οικουμένης» σε ήχο β’ και το δοξαστικό των αίνων «Σήμερον προέρχεται», Κωνσταντίνου Πρίγγου, σε ήχο πλ. β’.

 

Για φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση, πατήστε εδώ.

 

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 

 
You are here:

Τελευταία Νέα

Ο Κυριάκος Γκουβέντας στο "Σχολείον Ψαλτικής"

Από φέτος στο «Σχολείον Ψαλτικής» θα διδάσκει ένας από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του παραδοσιακού βιολιού, ο Κυριάκος Γκουβέντας.​ ​Δυνατότητα ατομικών και  ομαδικών μαθημάτων για τους ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών.​ Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

 

Πόσο συχνά ακούτε ελληνική παραδοσιακή μουσική;
 

"Ψαλτικές Περιηγήσεις" στα FM

Ακούστε στους 91.2 των FM, κάθε Σάββατο στις 7.30 μ.μ., την εκπομπή «Ψαλτικές Περιηγήσεις» που παρουσιάζουν οι ιδρυτές της Σχολής μας.