Σχολείον Ψαλτικής

    English (United Kingdom)
      

Μουσικολογιώτατος Πρωτοψάλτης, Γιάννου Νικόλαος

Εκτύπωση

ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ – ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟΝ ΨΑΛΤΙΚΗΣ

 

 

 

Το «Σχολείο Ψαλτικής» είναι ακριβώς όνομα και πράγμα!

Δεν υπάρχει καλύτερη και ευστοχότερη ονομασία, και τούτο, διότι οι ιδρυτές του είναι ζυμωμένοι με τη γνήσια μουσική μας παράδοση, και όπως λέγει ο Απόστολος των Εθνών Παύλος, «Μικρά ζύμη όλον το φύραμα ζυμοί» (Α’ Κορινθ. ε’ 6.

Αυτό αποδεικνύει από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα η  πορεία του «Σχολείου» που δεν περιορίζεται μόνον στη τυπική εκμάθηση της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής.

Τί να πρωτοαναφέρει κανείς!

Δεν υπάρχει τομέας, από την εν γένει μουσική παράδοση, που να μην έχει ενασχοληθεί, και να μην παρουσιάζει τα εκπληκτικά αποτελέσματα, που όλοι απολαμβάνουμε στις εκδηλώσεις του «Σχολείου», από το Βυζαντινό χορό «Εν ψαλτηρίω» και την παραδοσιακή μουσική, μέχρι την παλαιογραφία και την μελοποιΐα (με το διεθνή διαγωνισμό μελοποιΐας).

Μα το καλύτερο επίτευγμα του «Σχολείου» είναι αναμφίβολα η κατάρτιση  παιδικού χορού, γιατί τα παιδιά είναι η ελπίδα της ζώσας παράδοσης, αφού θα αποτελέσουν τους μελλοντικούς φορείς της.

Εύχομαι εκ βάθους καρδίας στους ιδρυτές, στους διδάσκοντες και διδασκομένους

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΑ, ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ!

 

Σπάτα, την 27 – 05 – 2013.

Γιάννου Νικόλαος

 
You are here:

Τελευταία Νέα

Ο Κυριάκος Γκουβέντας στο "Σχολείον Ψαλτικής"

Από φέτος στο «Σχολείον Ψαλτικής» θα διδάσκει ένας από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του παραδοσιακού βιολιού, ο Κυριάκος Γκουβέντας.​ ​Δυνατότητα ατομικών και  ομαδικών μαθημάτων για τους ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών.​ Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

 

Πόσο συχνά ακούτε ελληνική παραδοσιακή μουσική;
 

"Ψαλτικές Περιηγήσεις" στα FM

Ακούστε στους 91.2 των FM, κάθε Σάββατο στις 7.30 μ.μ., την εκπομπή «Ψαλτικές Περιηγήσεις» που παρουσιάζουν οι ιδρυτές της Σχολής μας.