Σχολείον Ψαλτικής

    English (United Kingdom)
      

Νέι-Καβάλι | Ο δάσκαλος

Εκτύπωση

Daniel Koglin, Νέι- Καβάλι

Ο Daniel Koglin γεννήθηκε το 1972 στη Γερμανία. Σπούδασε μουσικολογία, ψυχολογία και φιλοσοφία στο Φράιμπουργκ, στη Θεσσαλονίκη και στο Βερολίνο, όπου και ήρθε σε επαφή με το νέι και έγινε μαθητής του αιγύπτιου μουσικοσυνθέτη και εθνομουσικολόγου Μοχάμεντ Άσκαρι. Το 1998 άρχισε να ασχολείται συστηματικά με το καβάλ στα πλαίσια της πτυχιακής του εργασίας με θέμα τον αυτοσχεδιασμό στη μουσική παράδοση της Θράκης. Η μελέτη αυτή κυκλοφόρησε το 2002 από τις εκδόσεις Bärenreiter, στη σειρά Musiksoziologie. Από το 2000 έως το 2004 υπήρξε μέλος του ερευνητικού προγράμματος που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής» σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο είχε ως στόχο την καταγραφή, μελέτη και προβολή της μουσικοχορευτικής παράδοσης της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας. Το 2012 υποστήριξε διδακτορική διατριβή με θέμα: «Οι ελληνοτουρκικές αντιλήψεις για το ρεμπέτικο τραγούδι σήμερα», στο Ινστιτούτο Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Humboldt του Βερολίνου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με διεθνούς φήμης σολίστ του νέι, όπως οι Salih Bilgin και Hani el-Badri.

Συνδυάζοντας τις γνώσεις του στην ελληνική και την αραβοτουρκική μουσική παράδοση με επιρροές από την ευρωπαϊκή κλασική παιδεία, έχει διαμορφώσει μια ιδιαίτερη μέθοδο διδασκαλίας του νέι και του καβάλ, την οποία επί χρόνια εφήρμοσε στα μαθήματά του στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης».

Από το 2002 έως σήμερα έχει συνεργαστεί με διάφορα σχήματα ελληνικής παραδοσιακής, λαϊκής και έντεχνης μουσικής. Το 2012 ξεκινά η συνεργασία του με το  "Σχολείον Ψαλτικής".

 

 

 

 

 

 
You are here:

Τελευταία Νέα

Ο Κυριάκος Γκουβέντας στο "Σχολείον Ψαλτικής"

Από φέτος στο «Σχολείον Ψαλτικής» θα διδάσκει ένας από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του παραδοσιακού βιολιού, ο Κυριάκος Γκουβέντας.​ ​Δυνατότητα ατομικών και  ομαδικών μαθημάτων για τους ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών.​ Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

 

Πόσο συχνά ακούτε ελληνική παραδοσιακή μουσική;
 

"Ψαλτικές Περιηγήσεις" στα FM

Ακούστε στους 91.2 των FM, κάθε Σάββατο στις 7.30 μ.μ., την εκπομπή «Ψαλτικές Περιηγήσεις» που παρουσιάζουν οι ιδρυτές της Σχολής μας.