Σχολείον Ψαλτικής

    Greek
      

09-02-2015. Δελτίο Τύπου - Ομιλία του Άρχοντος κ. Κων/νου Ζόππα και κοπή βασιλόπιτας (29/01/2015)

Print

Την Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015, επισκέφθηκε το Σχολείον Ψαλτικής ο Άρχων Υμνωδός της Μ. Του Χ. Ε. Κωνσταντίνος Ζόππας, Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Νέας Ερυθραίας. Ο Άρχων μας μίλησε με θέμα «Η μαθητεία μου στο Θρασύβουλο Στανίτσα». Αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον μεγάλο αυτό δάσκαλο της ψαλτικής, στο πώς -όντας ο ίδιος ψάλτης- παραιτήθηκε από τη θέση του για να τον ακολουθήσει στο αναλόγιο του Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων και σε περιστατικά από την τότε ψαλτική ζωή των Αθηνών και της επαρχίας. Παράλληλα, ο ομιλητής μας εξέφρασε και κάποιες ιδέες και απόψεις του για τη μουσική γενικότερα, με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα που αφορούν στα μικροδιαστήματα αλλά και στη συμπεριφορά και στο ήθος των ιεροψαλτών. Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους δασκάλους και μαθητές της Σχολής μας. Οφείλουμε να τονίσουμε ότι με την ομιλία του κ. Ζόππα, μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε έναν παλαιό ψάλτη με ωραία φωνή, πλούσια παράδοση και εξαίρετο χαρακτήρα. Μετά το πέρας της ομιλίας ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβ. Ιωάννης Φωτόπουλος, ευλόγησε τη βασιλόπιτα, ευχήθηκε για το νέο έτος και ακολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Άρχοντα Υμνωδό, κ. Ζόππα, στον π. Ιωάννη αλλά και σε όλους τους φίλους του Σχολείου Ψαλτικής που παραβρέθηκαν σε αυτήν την όμορφη, οικογενειακή εκδήλωση.

 
You are here:

Latest News

Music Preparatory class

The music preparatory class of Sholeion Psaltikis is a class focused on children from 3,5 to 6 years old. Children at this age are hungry for knowledge and they want to explore the world. Because of that everything we show them with delectable way they understand it very easy and quick. At this hungry we rely with purpose to open the music horizons of the children. For more details press here.

Πόσο συχνά ακούτε ελληνική παραδοσιακή μουσική;
 

Tampouras - Lute from Konstantinople - Byzantine music

Acquire a deep knowledge of Byzantine music with the help of a traditional music instrument. For more informations see here.