Σχολείον Ψαλτικής

    English (United Kingdom)
      

Εκδηλώσεις: Σχολείον Ψαλτικής

28-11-2009. Ομιλία π. Φιλίππου Θωμαΐδη στο "Σχολείον Ψαλτικής"

Εκτύπωση

Το Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 7.30μμ, είχαμε την τιμή να "φιλοξενήσουμε" στο "Σχολείον Ψαλτικής" το σεβαστό μουσικολογιότατο πατέρα Φίλιππο, από την Ιερά Αδελφότητα των Θωμάδων του Αγίου Όρους.

Περισσότερα...
 

Αγιασμός 2009 - εκδήλωση παραδοσιακής μουσικής

Εκτύπωση

Χθες, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του νέου διδακτικού έτους 2009 - 2010 στο "Σχολείον Ψαλτικής".
Αρχικά, ο πανοσιολογ. αρχιμ. π. Σαράντης Σαράντος, και οι αιδεμολ. πρωτοπρ. π. Ιωάννης Φωτόπουλος και π. Αντώνιος Μπουσδέκης, τέλεσαν την ακολουθία του μικρού Αγιασμού ενώ, στη συνέχεια, ο π. Σαράντης ευχήθηκε για τη νέα χρονιά σε δασκάλους και μαθητές.

Ακολούθησε -με μεγάλη επιτυχία- μικρή εκδήλωση παραδοσιακής μουσικής, όπου και παρουσιάστηκαν τα μουσικά λαϊκά όργανα που θα διδάσκονται από φέτος στη σχολή μας από τους δασκάλους - οργανοπαίκτες.

Περισσότερα...
 

Γιορτή λήξης μαθημάτων 2009

Εκτύπωση

Η εορτή λήξης των μαθημάτων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009 και ώρα 7.30 μ.μ. Έψαλαν η χορωδία των μαθητών του Σχολείου, το παιδικό τμήμα καθώς και ο βυζαντινός χορός «Εν Ψαλτηρίω». Συμμετείχαν επίσης οι Πρωτοψάλτες κ. Μηνάς Μηναϊδης και Παναγιώτης Δερμούσης.

Περισσότερα...
 

Ομιλία Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Αγιωτάτης Αρχ. Κων/πόλεως, κ. Δημητρίου Ιωαννίδη

Εκτύπωση
Tο Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 8.30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στη σχολή μας ομιλία του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, κυρίου Δημητρίου Ιωαννίδη, με θέμα:

«Η ελληνική μουσική και ο θεσμός του ιεροψάλτη σήμερα».

Η ομιλία, που επικεντρώθηκε στα βασικά σημεία των υποχρεώσεων αλλά και δικαιωμάτων του ιεροψάλτη, καθώς και στο άγραφο Τυπικό και τη στάση του ιεροψάλτη στο στασίδι, ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, όπως και οι γλαφυρές περιγραφές του Άρχοντα οι οποίες, πολλές φορές, προκάλεσαν την ευθυμία του ακροατηρίου!

Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας και το καθιερωμένο κέρασμα. Ο κ. Ιωαννίδης δώρησε σε όλους τους μαθητές της "Ψαλτικής" το θεωρητικό του πόνημα και τον ευχαριστούμε πολύ γι' αυτή του την προσφορά!
 
 

Ομιλία π. Φιλοθέου Γρηγοριάτη

Εκτύπωση

Την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 7.30 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στη σχολή μας ομιλία του μουσικ/του ιερομονάχου π. Φιλοθέου Γρηγοριάτη σχετικά με την ψαλτική παράδοση του Αγίου Όρους. Στη συνέχεια, ο π. Φιλόθεος έψαλε διάφορους ύμνους και, τέλος, ακολούθησε συζήτηση.


Το ψηφιακό υλικό της εκδήλωσης:
 
Σελίδα 7 από 7
You are here:

Τελευταία Νέα

Ο Κυριάκος Γκουβέντας στο "Σχολείον Ψαλτικής"

Από φέτος στο «Σχολείον Ψαλτικής» θα διδάσκει ένας από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του παραδοσιακού βιολιού, ο Κυριάκος Γκουβέντας.​ ​Δυνατότητα ατομικών και  ομαδικών μαθημάτων για τους ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών.​ Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

 

Πόσο συχνά ακούτε ελληνική παραδοσιακή μουσική;
 

"Ψαλτικές Περιηγήσεις" στα FM

Ακούστε στους 91.2 των FM, κάθε Σάββατο στις 7.30 μ.μ., την εκπομπή «Ψαλτικές Περιηγήσεις» που παρουσιάζουν οι ιδρυτές της Σχολής μας.