Σχολείον Ψαλτικής

    Greek
      

Εκδηλώσεις: Σχολείον Ψαλτικής

2013-02-07 Δελτίο τύπου για την ομιλία του Πρωτοψάλτου κ.Λαμπρόπουλου

Print

 

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013 μας τίμησε με την παρουσία του στο «Σχολείον Ψαλτικής» ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας κ. Γεώργιος Λαμπρόπουλος.

Read more...
 

2013-01-20 Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση "Σχολείου Ψαλτικής"

Print

 

Η καθιερωμένη γιορτή των μαθητών του Σχολείου Ψαλτικής έλαβε χώρα στο χώρο της Σχολής, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης, π. Σαράντης Σαράντος και το πρόγραμμα ξεκίνησε με το νέο τμήμα της Σχολής μας, τα μικρά μας παιδάκια, ηλικίας 3-6 ετών.Τα παιδιά, με την βοήθεια των δασκάλων τους, Μανώλη και Στέλλας Παλιάκη, έψαλαν, τραγούδησαν και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό. Ακολούθησαν, οι υπόλοιπες χορωδίες της Σχολής. Η παιδική χορωδία, υπό τη διεύθυνση του Δασκάλου κ. Κων/νου Μπουσδέκη έψαλε ύμνους των εορτών της Περιτομής του Κυρίου και του Μεγάλου Βασιλείου, ενώ η μαθητική χορωδία (μαθητές πρώτου έως και εβδόμου έτους), υπό την διεύθυνση του ετέρου Δασκάλου, κ. Κων/νου Φωτόπουλου, έψαλε ύμνους των Θεοφανείων.

Read more...
 

2011-06-11. Εξετάσεις βυζαντινής μουσικής, παιδικό τμήμα

Print

Το Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011, πραγματοποιήθηκαν στο Σχολείον Ψαλτικής οι τελικές εξετάσεις των παιδικών τμημάτων βυζαντινής μουσικής, για το διδακτικό έτος 2010-2011.

Read more...
 

2012-10-02. Δελτίο τύπου για Αγιασμό 2012-2013

Print

 

Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2012, ανήμερα της εορτής των ψαλτών Αγίων, Αγίου Ιωάννου του Κουκουζέλους και Αγίου Ρωμανού του Μελωδού, τελέστηκε στο «Σχολείον Ψαλτικής» ο αγιασμός επί τη ενάρξει των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2012-2013. Τον αγιασμό τέλεσαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της  Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Χρίστος Κυριακόπουλος και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Νικαίας, αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π.  Αντώνιος Μπουσδέκης.

Read more...
 

2012-06-23. Εξετάσεις βυζαντινής μουσικής

Print

Η συνολική εικόνα των μαθητών κρίθηκε από τους εξεταστές  ικανοποιητική. Κάθε εξεταζόμενος δέχθηκε ατομικά συμβουλές και παρατηρήσεις  προκειμένου να βελτιώσει τον τρόπο μελέτης του στη συνέχεια των σπουδών του. Εξαίρεση αποτέλεσαν τρεις μαθητές οι οποίοι και θα επαναλάβουν την ύλη του προηγούμενου έτους μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 οπότε και θα επανεξεταστούν. Κάποιοι εξεταζόμενοι εντυπωσίασαν την επιτροπή με τις επιδόσεις τους, ερμηνεύοντας από στήθους δύσκολα παπαδικά και αργά στιχηραρικά μέλη.

Read more...
 
Page 3 of 7
You are here:

Latest News

Music Preparatory class

The music preparatory class of Sholeion Psaltikis is a class focused on children from 3,5 to 6 years old. Children at this age are hungry for knowledge and they want to explore the world. Because of that everything we show them with delectable way they understand it very easy and quick. At this hungry we rely with purpose to open the music horizons of the children. For more details press here.

Πόσο συχνά ακούτε ελληνική παραδοσιακή μουσική;
 

Tampouras - Lute from Konstantinople - Byzantine music

Acquire a deep knowledge of Byzantine music with the help of a traditional music instrument. For more informations see here.