Σχολείον Ψαλτικής

    Greek
      

Εκδηλώσεις: Σχολείον Ψαλτικής

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση 2011

Print

Την Τετάρτη,  21 Δεκεμβρίου του 2011, όπως και κάθε χρονιά, πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Σχολείου Ψαλτικής παρουσία των διδασκόντων, των μαθητών και των φίλων της Σχολής.

Read more...
 

Εκδήλωση Λήξεως, Νάξος, Μάιος 2011

Print

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 29 Μαϊου 2011, η εκδήλωση λήξεως των κατηχητικών της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Νικοδήμου η οποία γέμισε από γονείς και παιδιά κάθε ηλικίας. Την εκδήλωση ευλόγησε και κόσμησε με την παρουσία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας, κ. κ. Καλλίνικος μαζί με πλήθος ιερέων της τοπικής Μητροπόλεως.

Read more...
 

Ομιλία στον αγιασμό του Σχολείου Ψαλτικής για το 2011-2012

Print

Πανοσιολογιότατε Αρχιμ. π. Σαράντη, Πανοσιολογιότατε Αρχιμ. π. Διονύσιε, Σεβαστοί πατέρες, δάσκαλοι και μαθητές της Σχολής, φίλοι και φίλες,

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, εγώ και ο συνεργάτης μου κ. Κων/νος Μπουσδέκης σας υποδεχόμαστε στον αγιασμό του Σχολείου Ψαλτικής. Παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη χρονιά ήταν μια χρονιά δύσκολη και για εμάς αλλά και για το σύνολο των Ελλήνων, η Σχολή μας συνεχίζει με την ίδια ακριβώς δυναμική που είχε και στην πρώτη χρονιά της λειτουργίας της. 

Read more...
 

19-09-2011. Αγιασμός διδακτικού έτους 2011-2012

Print

Τη Δευτέρα στις 19 Σεπτεμβρίου, παρουσία αρκετών ιερέων, του διδακτικού προσωπικού, των μαθητών, των συνεργατών και των φίλων του Σχολείου Ψαλτικής, τελέστηκε ο αγιασμός επί τη ενάρξει των μαθημάτων του νέου διδακτικού έτους 2011-2012. Μετά τον αγιασμό στον οποίο έψαλαν οι μαθητές του παιδικού μας τμήματος, ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός και παρουσίαση του μέχρι τώρα έργου της Σχολής μας από τον κ. Κωνσταντίνο Φωτόπουλο. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σαράντης Σαράντος, ο οποίος έκανε την προγραμματισμένη ομιλία του στην οποία και ανέλυσε το ρόλο της βυζαντινής μουσικής στην πνευματική πρόοδο του Ορθοδόξου Χριστιανού, αναφέροντας -μάλιστα- συγκεκριμένα παραδείγματα από την εμπειρία του ως πνευματικός.

 

Σεμινάρια με τον Αντώνη Απέργη

Print

Το Σάββατο και την Κυριακή 7-8 Μαΐου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στους χώρους του «Σχολείου Ψαλτικής» το προγραμματισμένο σεμινάριο για την ανάπτυξη και διεύρυνση της μουσικότητας, με διδάσκοντα τον καθηγητή της σχολής μας, γνωστό δεξιοτέχνη και μουσικοσυνθέτη Αντώνη Απέργη.

Read more...
 
Page 5 of 7
You are here:

Latest News

Music Preparatory class

The music preparatory class of Sholeion Psaltikis is a class focused on children from 3,5 to 6 years old. Children at this age are hungry for knowledge and they want to explore the world. Because of that everything we show them with delectable way they understand it very easy and quick. At this hungry we rely with purpose to open the music horizons of the children. For more details press here.

Πόσο συχνά ακούτε ελληνική παραδοσιακή μουσική;
 

Tampouras - Lute from Konstantinople - Byzantine music

Acquire a deep knowledge of Byzantine music with the help of a traditional music instrument. For more informations see here.