Σχολείον Ψαλτικής

    Greek
      

Εκδηλώσεις: Σχολείον Ψαλτικής

21-10-2014. Δελτίο τύπου - Δεύτερη ημέρα Διεθνούς Μουσικολογικού Συνεδρίου 18-10-2014.

Print

Με επιτυχία στέφθηκε και η δεύτερη μέρα του Διεθνούς, επετειακού μουσικολογικού Συνεδρίου, με τίτλο «1814 – 2014. 200 χρόνια από την καθιέρωση της Νέας Μεθόδου», που  διοργάνωσε το «Σχολείον Ψαλτικής», στις 17 και 18 Οκτωβρίου, στην αίθουσα “Banquet”, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Στις επιστημονικές συνεδρίες της δεύτερης ημέρας, ερευνητές και επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πραγματεύθηκαν θέματα ενταγμένα στις θεματολογίες «Θεωρία» και «Ιστορία».

Read more...
 

21-10-2014. Δελτίο τύπου - Πρώτη ημέρα Διεθνούς Μουσικολογικού Συνεδρίου 17-10-2014.

Print

Με επιτυχία στέφθηκε η χθεσινή πρώτη μέρα του Διεθνούς, επετειακού μουσικολογικού Συνεδρίου, με τίτλο «1814 – 2014. 200 χρόνια από την καθιέρωση της Νέας Μεθόδου», που διοργανώνει το «Σχολείον Ψαλτικής» στην αίθουσα “Banquet” του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Read more...
 

15-12-2013. Δελτίο Τύπου - Συναυλία της χορωδίας του παραρτήματός της Μόσχας στο Τσαρίτσινο

Print

Την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε συναυλία βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής στην κατάμεστη αίθουσα συναυλιών του ανακτορικού μουσείου «Τσαρίτσινο», στη Μόσχα της Ρωσίας. Στη συναυλία έψαλε ο βυζαντινός χορός «Ψάλτικα» του παραρτήματος του Σχολείου Ψαλτικής, υπό τη διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Φωτόπουλου ενώ συμμετείχε ως μονωδός και ο έτερος ιδρυτής του Σχολείου Ψαλτικής Αθηνών, κ. Κωνσταντίνος Μπουσδέκης.

Read more...
 

31-10-2013. Δελτίο Τύπου - Ομιλία του Άρχοντος κ. Δημητρίου Νεραντζή.

Print

Μία θαυμάσια εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι παραβρέθηκαν στην ομιλία του Άρχοντος Διδασκάλου του Αποστόλου, τ. Μ. τ. Χ. Ε, κ. Δημητρίου Νεραντζή, που πραγματοποιήθηκε στο «Σχολείον Ψαλτικής», την περασμένη Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013.

Ο Άρχων μίλησε για το δάσκαλό του, αείμνηστο Πρωτοψάλτη, Αθανάσιο Παναγιωτίδη και, πολύ γλαφυρά, μας μετέφερε σε άλλες εποχές διηγούμενος στοιχεία από το βίο και την προσωπική ζωή του δασκάλου, ιστορίες από τη σχέση και συναναστροφή του με τους άλλους «μεγάλους» της εποχής καθώς και περιστατικά και γεγονότα από τα μαθήματα που του παρέδωσε επί τρία χρόνια ο δάσκαλος.

 

Read more...
 

19-06-2013. Δελτίο Τύπου - Εκδήλωση Λήξεως Μαθημάτων 2012 -2013.

Print

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση λήξεως των μαθημάτων του Σχολείου Ψαλτικής για το διδακτικό έτος 2012-2013, στην κατάμεστη αίθουσα τελετών του Δημαρχείου Αμαρουσίου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον ιερολογιώτατο Αρχιδιάκονο Επιφάνιο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, ο γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεώς μας, πρωτοπρεσβύτερος π. Χρίστος Κυριακόπουλος, ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Σαράντης Σαράντος καθώς και πολλοί άλλοι ιερείς, ο εντιμότατος Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γεώργιος Πατούλης, ο τέως Άρχων Λαμπαδάριος της Μ. τ. Χ. Ε. κ. Βασίλειος Εμμανουηλίδης, εξέχουσες φυσιογνωμίες του ψαλτικού χώρου και πλήθος κόσμου.

 

Read more...
 
Page 2 of 7
You are here:

Latest News

Music Preparatory class

The music preparatory class of Sholeion Psaltikis is a class focused on children from 3,5 to 6 years old. Children at this age are hungry for knowledge and they want to explore the world. Because of that everything we show them with delectable way they understand it very easy and quick. At this hungry we rely with purpose to open the music horizons of the children. For more details press here.

Πόσο συχνά ακούτε ελληνική παραδοσιακή μουσική;
 

Tampouras - Lute from Konstantinople - Byzantine music

Acquire a deep knowledge of Byzantine music with the help of a traditional music instrument. For more informations see here.